بروز رسانی اسفند ۲۳ام, ۱۳۹۹ ۶:۵۶ بعد از ظهر
خرداد ۲۵, ۱۳۹۵ poria biglari آموزش مقدماتی css 0
CSS دستوراتی هست که توسط آنها میتوان همه ویژگیها ظاهری صفحه وب سایت را معین کرد.
پس شما توسط کدهای HTML صفحه وب سایت خود را پیاده سازی میکنید و با دستورات CSS معین میکنید هر عنصر چه ویژگیها ظاهری داشته باشد. ویژگیها ی مثل رنگ عنصر؛ حد هر عنصر؛ رنگ و حد فونت های مورد استفاده؛ فاصله عنصرها از یکدیگـر ؛ حاشیه و غیره . CSS مخفف کلمه Cascading Style Sheets و به مفهوم شیوه نامه آبشاری است . علت ایـن نامگذاری روش اعمال دستورات به عناصر موجود در صفحه است . شما برای اعمال دستورات CSS به عناصر HTML می بایست از بیرونی ترین عنصر به ترتیب به عناصر داخلی آن دسترسی پیدا بکنید که تداعی کننده حالت آبشاری هست که بعد از استفاده از دستورات مدقت ایـن موضوع خواهید شد.
CSS می تواند در اکثر کارهای تکراری ؛ زمان طراحی و سایز کدهای سایت صرفه جویی نماید . شما میتوانید یکبـار ویژگیها ظاهری عناصر را در وب سایت توسط دستورات CSS معین بکنید ؛ پس هرکجا در وب سایت از عنصر مورد نظـر استفاده کردید؛ ویژگیها معین شده را به آن عنصر اعمال بکنید . همین طور هر زمان تصمیم بگیرید ظاهر وب سایت را تغییر دهید؛ کافیست به مکانی که دستورات CSS را نوشته اید مراجعه کـرده و آنها را تغییر دهید تا ظاهر عنصر مورد نظـر در تمام صفحات وب سایت تغییر نماید و نیازی به تغییر تمام صفحات سایت نیست. پس سایز صفحات وب سایت شما کمتر خواهد شد و در نتیجه سرعت بـار گزاری صفحه وب شما افزوده شدن خواهد یافت. همین طور دستورات CSS می تواند در یک فایل جداگانه از کدهای HTML شما نوشته شود و ایـن تفکیک پاکی و پیچیدگی کمتر کدها را در همه وب سایت برای شما به ارمغان می آورد. خوب هست بدانید گوگل در رتبه بندی وب سایت ها؛ سرعت بـار گزاری و کیفیت کدها را مدنظـر قرار میدهد و وب سایت هایی را که سرعت بـار گذاری آنها مناسب نباشد؛ کمتر به جستجو کنندگان معرفی خواهد کرد.
سی اس اس زبان نشانه گذاری تحت وب هست که برای توصیف ظاهر یک وب سایت برای مرورگر استفاده می شود. CSS از سه حرف اول کلمات cascading style sheet تشکیل شده است؛ CSS٣ در واقع آخرین نسخه CSS هست که دارای قابلیت هایی فراتر از دو نسل اول است . CSS٣ به خاطر ساختار ماژولارش؛ به توسعه دهندگان وب ایـن امکان را می دهد که صفحات وب با محتوای غنی که نیاز به کد سبکتری دارند؛ ایجاد کنند. ایـن یعنی ایجاد ظاهری خیال انگیز؛ واسط های کاربری بهتر و لود سریع تر وب سایت به کمک عملکرد هایی که برای طراحان وب نسبتا غیر ممکن بود تا بتوانند بدون استفاده از jQuery و Photoshop آنها را خلق نمایـن د. خصوصیات یی مثل سایه دار کردن متن؛ منحنی کردن لبه های کادرها؛ استفاده از چند تصویر پس زمینه به عنوان بک گراند؛ ایجاد افکت های حرکتی بر روی عناصر صفحه تنها بخشی از امکانات منحصر بفرد سی اس اس ۳ است .
علاقه مندان CSS٣ می توانند به کمک سایت CSS٣ Generator با قابلیت ها و خصوصیت های ایـن زبان نشانه گذاری آشنا شوند.
با ظهور ورژن سوم CSS و نسخه پنجم html انقلابی در طراحی وب سایت صورت گرفته هست که امروزه اکثر مرورگر های جدید و استاندارد؛ از امکانات CSS٣ و HTML٥ پشتیبانی می کنند و طراحان وب می توانند از ایـن فناوری جدید به خوبی استفاده کنند. اما بایستی دقت داشت که کار کردن با CSS٣ به مفهوم تغییر دادن کدهای قبلی CSS نیست بلکه به مفهوم گسترش دادن آنههست به طوری که امکانات جدید CSS٣ را به کدهای قبلی اضافه نمود.
انتخاب کننده ها؛ مدل جعبه ای؛ جلوه های متنی؛ زمینه و حاشیه؛ تبدیل های دو/سه بعدی؛ انیمیشن؛ ستون های چندگانه؛ واسط کاربری (UI)
CSS3 بر خلاف CSS 2؛ که یک خصوصیت بزرگ به تنهایی معرف خصوصیات ی متفاوت بود؛ CSS 3 به چند سند جداگانه به نام “ماژول” تقسیم شده است . هر ماژول امکانات جدیدی را در طراحی سایت ارائه می نماید و یا خصوصیات ی تعریف شده در CSS 2 را با حفظ امکانات سابق گسترش می دهد. اولین پیش نویس های CSS 3 در ماه ژوئن سـال ۱۹۹۹ منتشر شد.
به تعریف دیگـر ؛ CSS3 آخرین تحول زبان شیوه نامه آبشاری (Cascading Style Sheets) است و با هدف گسترش و گسترش CSS2 ارائه شد. ایـن زبان چیزهای تازه ای را که مدت ها در انتظارش بودیم را به ارمغان آورد. برای مثال: انحنای حاشیه ها؛ سایه ها؛ شیب؛ انتقالات و انیمیشن ها و همین طور طرح بندی های جدیدی مثل چند ستونه کردن؛ باکس های انعطاف پذیر و یا طرح بندی های شبکه ای.
• ماژول های پایدار
• ماژول های در وهله پالایش
• ماژول های در وهله تجدید نظـر
• ماژول های در وهله کاوش
• ماژول های در وهله بازنویسی
در واقع CSS3 آخرین استاندارد CSS است . CSS3 به “ماژول ها” تقسیم خواهد شد. در طراحی سایت؛ CSS3 حاوی “معین ات CSS قدیمی” (که به حتما ت کوچکتر تقسیم شده است). علاوه بر ایـن ؛ ماژول های جدید به آن اضافه شده اند.
• انتخابگرها (Selector)
• جعبه مدل (Box Model)
• پس زمینه و حاشیه ها
• سنجش عکس های و جایگزین کردن محتوا
• افکت های متن
• تحولات دو بعدی یا سه بعدی
• انیمیشن ها و عکس های متحرک
• طرح ستون های متعدد
• رابط کاربری (User Interface)
به طور کلی اکنون برای طراحی سایت در بخش CSS بیشتر CSS3کاربرد دارد. اما هنوز می توان از سطوح اولیه CSS برای طراحی سایت استفاده کرد اما همـان طور که معین است امکانات موجود در CSS3 بسیار وسیع تر است .
اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۶ 0
اسفند ۲۳, ۱۳۹۹ 0
اسفند ۱۰, ۱۳۹۹ 0
بهمن ۲۵, ۱۳۹۹ 0
بهمن ۰۹, ۱۳۹۹ 0