بروز رسانی اسفند ۲۳ام, ۱۳۹۹ ۶:۵۶ بعد از ظهر
در این نوشته قصد داریم تا شما سروران گرامی را با ریزش مو به روش سکه ای آشنا سازیم . در ادامه این مطلب به علل این این نوع ریزش و روش بهبود آن خواهیم پرداخت.
آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکهای نوعی اختلال ریزش مو هست که سیستم ایمنی بدن در آن نقش دارد. زنان و مردان در هر سنی و از هر نژاد و قومیتی ممکن است دچار ریزش موی سکهای شوندو به علاوه آلوپسی میتواند هر ناحیهی موداری از بدن را درگیر نماید . اصطلاح آلوپسی آره آتا وقتی به کار میرود که ریزش مو به صورت منطقههای دایرهای یا بیضی شکل رخ دهد. ناهنجاریها و مسائل ناخن اکثرا ً در بیماران مبتلا به آلوپسی دیده میشود. ایـن نوع مسائل ممکن است فرورفتگیهای کوچک نقطهای روی ناخنو بـار یک شدن صفحه آن و در مسائل نادر افتادن صفحه ناخن باشد.
دلایل و علت های تهدید آلوپسی
سیستم ایمنی بدن در صورت ابتلا به آلوپسی به غلط به فولیکولهای مو حمله میکندو دلایل ایـن مواجهه نابجا هنوز کاملاً معین نیست. فولیکولها خوشبختانه قابلیت رویش مجدد مو را حفظ میکنند و ریزش موی سکهای در اکثر مسائل دائمی نیست.
عارضههای دیگـر ی همراه با آلوپسی ظهور مییابد که از آن جمله میتوان به ویتیلیگو یا پیسی (ایجاد شدن لکههای سفید رنگ روی پوست)و التهاب غده تیروئید و کم خونی تهدید ناک (کم شدن تعداد گلبولهای قرمز به دلیل کمبود ویتامین B12) اشاره کرد.
در خانواده حدود ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به آلوپسی سابقه ابتلا به ایـن بیماری وجود دارد. به همین دلیل متخصصان بر ایـن باوراند که بعضی به لحاظ ژنتیکـی مستعد ابتلا به آلوپسی می باشند . چنانچه یکـی از بستگان نزدیک فرد دچار ریزش موی سکهای باشدو احتما ل ابتلا وی به ایـن بیماری بالا خواهد بود. به علاوه چنانچه ریزش مو قبل از سی سـال گی در بین اعضاء خانواده سابقه داشته باشدو احتما ل ابتلا به آلوپسی باز افزوده شدن مییابد.
علائم آلوپسی آره آتا
روی سر بیماران مبتلا به آلوپسی اکثرا ً لکههای کچلی گرد و همواری وجود دارد که ظرف چند هفته ایجاد میشود و مو بعد از چند ماه مجدداً در ایـن منطقهها میروید. باایـن حال آلوپسی بعضی وقتها تا چند سـال دوام دارد و رویش مجدد مو بعضی وقتها هرگز رخ نمیدهد.
منطقههای طاسی بزرگ میشودو به یکدیگـر میپیوندد و الگوهای غیرطبیعی ریزش مو شکل میگیرد. موهای کوتاه به بلندی چند میلیمتر از پوست سر معمولا در لبههای منطقههای رو به گسترش طاسی دیده میشود که در اصطلاح “علامت تعجب” نامیده میشود.
ریزش مو عموماً روی پوست سر دیده میشودو اما در هر نقطهای از بدن احتما ل ظهور آلوپسی وجود دارد. ایـن بیماری در اکثر بیماران از حالت طاسی منطقهای فراتر نمیرود؛ اما بعضی وقتها وسیع میشود. تمام موی سر تعداد انگشت شماری از بیماران میریزد که از آن با اصطلاح “آلوپسی توتال” یاد میشودو بعضی وقتها تمام موی سر و بدن میریزد که “آلوپسی یونیورسـال ” نام دارد.
تشخیص آلوپسی
آلوپسی با دقت به ظاهر ریزش مو تشخیص داده میشود. کارشناس الگوی مهم ریزش مو را معین میکندو برای مثال منطقههای هموار طاسی با موهای کوتاه و شکسته در اطراف نشانه آلوپسی است .
نمونهبرداری (ارسـال نمونه بافتی گرفته شده به آزمایشگاه) اکثرا ً ضروری نیست. انجام آزمایش خون جهت تشخیص بیماری تیروئید یا کم خونی تهدید ناک توصیه میشود.
بهبود آلوپسی
بهبود تمام مسائل ریزش موی سکهای ضروری نیستو موی اکثر بیماران مبتلا به طاسی منطقهای محدود خود به خود مجدداً میروید.
روشهای مفرق ی برای بهبود آلوپسی وجود داردو اما آلوپسی قابل معالجه نیست. همـان طور که قبلاً اشاره شد اکثر بیماران در آینده دورههای ریزش مو را تجربه میکنند.
کورتیکواستروئید: کورتیکواستروئیدهاو با نام آشنای استروئیدو داروهای ضدالتهابی می باشند که برای بهبود آلوپسی آره آتا به کار برده میشوند. ایـن دارو به صورت آمپولو به صورت موضعی (کرم یا لوسیون) یا به شکل خوراکی استفاده میشود.
کاشت مو , کاشت مو به روش طبیعی , مو , لیزر موهای زائد , کاشت موهای برداشت شده , کاشت مو , سفارش کاشت مو , کاشت مو به روش طبیعی , پیوند مو
کورتیکواستروئید تزریقی: تزریق کورتیکواستروئید معمولا برای بزرگسـال انی توصیه میشود که منطقههای طاسی مجزا روی پوستشان وجود دارد. ایـن دارو مستقیماً در ناحیه آسیب دیده تزریق میشود تا رویش مجدد مو را تحریک نماید . رویش مجدد مو شش تا هشت هفته وقت میبردو تزریق هر چهار تا شش هفته یک بـار تا وقت کامل شدن رویش مو تکرار میشود. ناحیه طاسی در صورت لزوم قبل از بهبود با کرم بیحس میشود تا درد ناشی از تزریق کم شدن یابد.
کورتیکواستروئید موضعی: کورتیکواستروئید موضعی بعضی وقتها به عنوان جایگزین تزریق برای کودکان یا بزرگسـال انی تجویز میشود که نمیتوانند تزریق را تحمل کنند. کرم تجویز شده اکثرا ً به صورت روزانه روی ناحیه طاسی زده میشود.
ایـن بهبود مثل شیوه تزریق برای بیمارانی با لکههای طاسی مجزا مناسب است . اما داروی موضعی برای کسانی با ریزش موی وسیع چندان نتیجهبخش نیست.
مایـن وکسیدیل موضعی: مایـن وکسیدیل موضعیو برای مثال روگینو که بدون ورژن قابل ساخته استو رشد مو را با زیاد کردن وهله رشد فولیکولهای مو افزوده شدن میدهد و فولیکولهای زیادتری را به تولید مو تحریک میکند.
سودمندی مایـن وکسیدیل در بهبود ریزش مو با الگوی مردانه (آندروژنتیک) به اثبات رسیده است . استفاده از ایـن دارو به بیماران مبتلا به آلوپسی توصیه میشود. محلول مایـن وکسیدیل اکثرا ً دو بـار در روز روی منطقه کچلی زده میشود و به تنهایی یا در کنار دیگـر بهبود ها به کار برده میشود. رشد موی جدید در صورت موفقیتآمیز بودن بهبود بعد از ۱۲ هفته اتفاق میافتد. مایـن وکسیدیل به بیماران مبتلا به ریزش موی سکهای شدید یا ریزش تمام موی سر کمکی نمیکند.
ایمونوتراپی موضعی: ایمونوتراپی موضعی احتما لاً اثر گذار ترین بهبود برای بیماران دچار طاسی وسیع یا مکرر محسوب میشود. در ایـن تکنیک مادهای مولد واکنش آلرژیک به ناحیه ریزش مو زده میشود. خارشو پوسته ریزی و تحریک معمولا رشد مجدد مو را در پی داردو هرچند دلایل ایـن تاثیرگذاری هنوز کاملاً معین نیست.
مزوتراپی
در مزوتراپی میزان اندکی از مواد موجود در لایه درم پوست مستقیماً در پوست سر تزریق میشودو تا رویش مو در ناحیه طاسی و اطراف آن افزوده شدن یابد. مزوتراپی امروزه در بهبود سلولیتو کشیدن و سفت کردن پوست شل و افتادهو جوانسازی پوستو رفع جای زخم و ریزش موی ناشی از عوامل متفاوت از جمله طاسی سکهای کاربرد دارد.
پی آر پی (PRP)
برای بهبود با پلاسمای سرشار از پلاکت یا پی آر پی میزان اندکی خون از بیمار گرفته میشود و پلاسمای تغلیظ شده سرشار از پلاکت در ناحیه مورد نظـر تزریق میشود. اکثر ما با ویژگی انعقادکنندگی پلاکت آشنایی داریمو اما عملکرد پلاکتها بسیار فراتر از تشکیل لخته است . پلاکت بعد از فعال شدن سیتوکین ترشح و علت های رشد ترشح میکند و مثل بخشی ضروری از فرایـن د التیام بخشی زخم عمل میکند.
رویکـرده ای قشنگی در مورد آلوپسی
زنان دچار ریزش موی سکهای وسیع اکثرا ً ترجیح میدهند از کلاه گیس یا موی ترمیمی مصنوعی استفاده کنند. داشتن کلاه گیسی زیبا و طبیعی برای اکثر زنان و کودکان با ارزش استو اما ساخته کلاه گیس مرغوب هزینه بالایی را دربردارد. موی کلاه گیس را میتوان مثل موی طبیعی به صورت دلخواه کوتاه کرد و حالت داد و با نوار چسب دو طرفه یا روکش خلأ به پوست سر متصل کرد.
در مقابل آقایان ترجیح میدهند موی سر را کاملاً بتراشند و کمتر به استفاده از کلاه گیس و موی مصنوعی علاقه نشان میدهند. تاتوی موقت برای زیبا تر کردن ابروهای کم پشت توصیه میشود. کاشت مژه انتخابی برای بیمارانی هست که از ریزش مژه خود ناراحت می باشند .
مهر ۱۷, ۱۳۹۵ 0
آذر ۱۲, ۱۳۹۹ 0
مرداد ۲۲, ۱۳۹۹ 0
تیر ۲۳, ۱۳۹۸ 0
تیر ۲۰, ۱۳۹۸ 0