بروز رسانی دی ۲۶ام, ۱۳۹۹ ۳:۰۴ بعد از ظهر
زبانهای پروگرام نویسی ساختارهای زبانی دستورمداری در رایانه ها هستند که بهوسیله آنها میتوان یک الگوریتم را به وسیله ساختارهای دستوری مفرق جهت اجرای رایانه توصیف کرد با اینراهنمای امکان نوشتن پروگرام جهت تولید نرمافزارهای بوجود میآید. ً هر زبان برنامـه نویسی محیط نرمافزاری برای وارد کردن متن برنامـه ، اجرا، همگردانی رفع اشکال آن هستند . عموماً زبانهای پروگرام نویسی را به پنج نسل تقسیم میکنند.
آموزش سی شارپ
نسل اول زبان اتومبیل – زبان صفرو یک
نسل دوم زبانهایی مانند اسمبلی -قابل فهم تر جهت آدم
نسل سوم زبانهایی مانند کوبول پی ال وان و… -دستورات قابل فهم تر برای آدم و نیاز به کمپایلرها
نسل چهارم مثل زبانهای اوراکل فاکس پرو و اس کیو الها – نزدیک به محاورههای آدم ی
نسل پنج زبانهایی مانند prolog , ops5 – تمرکز بر حل مسئله و استفاده از الگوریتمهای نوشته شده بوسیله برنامـه نویس
زبانهای پروگرام نویسی موجود در جهان بیش از ۶۰۰ زبان است ؛ که در زیر برخي از این زبان ها، به ترتیب حروف الفبا مشاهده می بکنید .
ای شارپ، A-0 System،آ+، آ++، آباپ، ایبیسی، ایبیسی الگول، ایبیالای، ایسیسی (زبان پروگرام نویسی) ، Accent، Ace DASL، ACT-III، اکشن! ، اکشناسکریپت، ایدا، Adenine، Agda، Agora، AIMMS، Alef، ALF، الگول ۵۸، الگول ۶۰، الگول ۶۸، Alice، Alma-0، AmbientTalk، Amiga E، AMOS، AMPL، ایپیال، AppleScript، Arc، Arden Syntax، ARexx، Argus، AspectJ، اسمبلی، ATS، Ateji PX AutoHotkey، Autocoder AutoIt، Averest، AWK ،Axum، Babbage، بش بیسیک، bc، بیسیپیال، BeanShell، Batch (Windows/Dos) ، Bertrand، BETA، Bigwig، Bistro، BitC، BLISS، Blue، Bon، Boo، Boomerang، Bourne shell BREW، BPEL، BUGSYS، BuildProfessional، زبان برنامـه نویسی سی، سی ماینس ماینس، سی++ سیشارپ، C/AL، Caché ObjectScript، C Shell، Caml، Candle، CASUAL Cayenne، CDuce، Cecil، Cel، Cesil، کلد فیوژن، Cg، Chapel، CHAIN، Charity، Charm، Chef، CHILL، CHIP-8، chomski، Oxygene (formerly Chrome) ChucK، CICS، Cilk، CL Claire، Clarion، Clean، Clipper، CLIST، کلوژر، سیالیو، CMS-2، کوبول، CobolScript، Cobra، CODE، کافیاسکریپت، کولا، ColdC، کلد فیوژن، Cool، COMAL، سیپیال (CPL) ، زبان میانی مایکروسافت (CIL) ، لیسپ معمولی (also known as CL) COMPASS، Component Pascal، COMIT، Chr (CHR) Converge، Coral 66، Corn، CorVision، Coq، COWSEL، CPL، csh، CSP، Csound، Curl، Curry، Cyclone، Cython و …
زبان پروگرام نویسی C
در اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی ، زبان C توسط دنیس ریچی به عنوان زبان برنامـه نویسی سیـستم ها طراحی شد. این زبان از دو زبان قدیمی تر بنام های BCPL B حاصل شده است. زبان C تا سال ۱۹۷۸ منحصر به مصرف در لابراتوار شرکت BELL بود تا این که بوسیله دو تن بنام های ریچی کرنیه نسخه نهایی این زبان انتشار شد. سریع کامپایلر ها مفسر های متعددی از C گسترش یافت ولی برای جلو گیری از ناسازگاری های ایجاد شده و نیز حفظ قابلیت حمل زبان، تعاریف متحد الشکلی بوسیله استاندارد (ANSI (American national standard institute موسسه استاندارد ملی آمریکا ارائه گردید.مفسر پروگرام ای رایانه ی است که پروگرام ی سطح بالا، داده ی ورودی آن و پروگرام ی ایجاد شده به زبان اتومبیل ، خروجی آن را تشکیل می دهد. به طور کلی خصوصیات ی خیلی مهم زبان C به اختصار به شرح زیر است:
زبان سی به طور وسیع ای در دسترس است. مفسر های تجاری آن در بیشتر رایانه های شخصی، مینی رایانه ها و نیز در رایانه های بزرگ قابل استفاده اند.
سی زبانی است تمام منظوره، تهیه و تولید یافته سطح بالا (مانند زبان پاسکال فرتون . …) و انعطاف پذیر که گاهي از ویژگیها زبانهای سطح پایین را نیز که در اسمبلی یا زبان اتومبیل موجود است داراست. در عین حال این زبان جهت فرد دهای ویژه طراحی نشده می توان از آن در تمام ی زمینه ها، بخصوص به دلیل نزدیکی آن به زبان اتومبیل در پروگرام نویسی سیستم ، استفاده کرد. پس سی بین زبان های سطح بالا سطح پایین قرار دارد در نتیجه مجوز می دهد که پروگرام نویس ویژگیها هر دو گروه زبان را به کار برد. به همین دلیل در بسیار زیاد ی از کابردهای مهندسی به طور انحصاری زبان سی به کار می برند. (زبان های سطح بالا، دستور العمل هایی شبیه زبان آدم پردازش فکری او داردند، همچنین دستور العمل زبان سطح بالا معادل چند دستور العمل به زبان اتومبیل است).
برنامـه های نوشته شده به زبان c به طور کلی مستقل از اتومبیل یا نوع رایانه است و تقریباً تحت کنترل هر سیستم علت ی اجرا می شود.
کامپایلرهای سی اکثرا ٌ جمع و جور کم اندازه اند برنامـه های هدف ایجاد شده با آنها در مقایسه بابقیه زبانهای پروگرام سازی سطح بالا، بسیار زیاد کوچک کار آمدند.
پروگرام های سی در مقایسه بابقیه زبانهای برنامـه سازی سطح بالا، به راحتی قابل انتقال اند. دلیل آن این است که سی زیاد از خصوصیات ی وابسته به نوع رایانه را در توابع کتابخانه ای منظور داشته است. پس هر نسخه ازسی با مجموعه ای از توابع کتابخانه ای ویژه به خود همراه است که بر اساس خصوصیات ی رایانه میزبان مربوط نوشته شده است. این توابع کتابخانه ای تا حدودی استاندارد است و هر تابع کتابخانه ای در نسخه های زیاد سی به شکل یکسان در دسترس است.
سی نحوه پروگرام نویسی ماژولار را پشتیبانی می نماید . همين طور از نظر عملگر ها هم زبانی قوی است که عملگرهای گوناگونی برای دستکاری روی داده ها در سطح، بیت داراست.
به طور کلی جامعیت ، عمومیت، خوانایی، سادگی ، کارآیی، و پیمانه ای بودن که همگی از معین ات پروگرام ای ایده آل اند در زبان C پیاده سازی می شوند.
خصوصیات ی فوق سبب شده زبان C یکی از قویترین محبوب ترین زبان های برنامـه سازی جهان بیان شود.
زبان برنامـه نویسی ++C
استراستروپ کار بر روی زبان «c با کلاس» را در سال ۱۹۷۹ شروع کرد.ایده تولید و ساخت این زبان نو در کار بر روی تز دکترای خود به ذهن استراستروپ خطور نمود. او متوجه شد که سیمولا دارای ویژگیهای مناسب برای تهیه و تولید برنامـه های خیلی بزرگ است ولی برای استفاده عملی زیاد نماید است ولی BCPL با وجود سرعت بسیار زیاد زیاد جهت تولید و ساخت برنامـه های بزرگ بسیار زیاد سطح پایین است. زمانی که استراستروپ کار را در تست گاههای بل (Bell Labs) شروع نمود با مساله ارزیابی هسته unix با تذکر به محاسبات توزیع شده روبرو شده بود. با یادآوری تجربیات خود در زمان دکترا، او زبان C را با استفاده از ویژگیهای سیمولا گسترش داد. C به این گزینش شد که C یک زبان عمومی، سریع، قابل حمل، بصورت وسیع در حال استفاده بود. همچنین C و سیمولا زبانهای دیگری مانند ALGOL 68، ADA، CLU، ML نیز بر ساختار این زبان نو اثر گذاشت. در ابتداویژگیهای کلاس، کلاسهای مشتق شده، کنترل نوع قوی، توابع درون خطی، آرگومان پیشفرض از طریق Cfront به C اضافه شد. اولین ورژن تجاری در سال ۱۹۸۵ ارائه شد. در سال ۱۹۸۳ نام زبان از «C با کلاس» به ++C تغییر یافت. ویژگیهای دیگر حاوی توابع مجازی، سربارگزاری عملگر و نام تابع، ارجاعات، ثوابت، کنترل حافظه بوسیله فرد بصورت آزاد، کنترل نوع بهتر، و شرح ات یک خطی به صورت BCPL با مصرف از «//» به آن اضافه شد. در سال ۱۹۸۵ اولین نسخه زبان پروگرام نویسی ++C انتشار یافت و مرجع مهمی جهت این زبان فراهم شد در حالی که هیچ استاندارد رسمی وجود نداشت. در سال ۱۹۸۹ ویرایش ۲۰ از زبان ++C ارائه شد. ویژگیهای نو ی مانند ارثبری چندگانه، کلاسهای انتزاعی، اعضای ایستای توایع، اعضای ثابت تابع، و اعضای حفاظت شده به آن اضافه شد. در سال ۱۹۹۰ «راهنمای مرجع ++C » منتشر شد. این کار بنیان استانداردهای بعدی شد. آخرین ویژگیهای اضافه شده حاوی موارد زیر بودند: قالب توابع، استثناها، فضاهای نام، تبدیلات نو ، یک نوع داده منطقی. در حین تکامل ++C کتابخانه استاندارد هم بوجود آمد. اولین ورژن کتاب استاندارد حاوی کتابخانه جریانات I/O بود که جایگزین printf scanf شد. در ادامه مهمترین ویژگی اضافه شده Standard Template Library بودهاست.
اهداف به وجود اومدن ++C
در کتاب «طراحی و تکامل ++C» استراستروپ قوانین مورد مصرف در طراحی ++C را بیان مینماید. دانستن این قوانین به فهمیدن نحوه عملکرد ++C چرایی آن یاری میکند. جزئیات بیشتر در کتاب قابل دسترسی است:
++C طراحی شدهاست تا زبان عمومی با کنترل نوع ایستا شبیه C قابل حمل پربازده باشد.
++C طراحی شدهاست تا مستقیما و بصورت کامل از چندین شیوه پروگرام نویسی (پروگرام نویسی ساختیافته، پروگرام نویسی شیگرا، انتزاع داده، و پروگرام نویسی جنریک)
++C طراحی شدهاست تا به پروگرام نویس امکان گزینش دهد حتی چنانچه این گزینش غلط باشد.
++C طراحی شدهاست تا حداکثر تطابق با C وجود داشته باشد و یک انتقال آسان از C را ممکن سازد.
++C از بکاربر دن ویژگیهای ویِژگزینشه که مانع از عمومی شدن است خودداری مینماید.
++C از ویژگیهایی که بکار برده نمیشوند مصرف نمیکند.
++C طراحی شدهاست تا بدون یک محیط پیچیده عمل نماید.
زبان برنامـه نویسی JAVA
جاوا یک زبان پروگرام نویسی است که در ابتدا توسط شرکت sun Microsystems ایجاد شدهاست در سال ۱۹۹۵ به عنوان مولفه مهم java platform انتشار شد.این زبان بخش های بسياري از گرامر خود را از C ++C گرفته ولی دارای مـدل شیگرایی سادهای است امکانات سطح پایین کمی دارد. کاربر د جاوا در کامپایل به صورت بایت کد است که قابلیت اجرا روی همه اتومبیل های شبیه سازی جاوا را داشته باشد صرف نظر از معماری و ویژگیها آن رایانه . اجرای مهم کامپایلرهای جاوا، اتومبیل های پیادهسازی کتابخانههای آن توسط این مجموعه از سال ۱۹۹۵ انتشار شد. در ۲۰۰۷ may این شرکت ، نرمافزار رایگان این زبان را فراهم کرد. افراد دیگر کاربر دهای دیگری از این زبان را انتشار کردند مثل کامپایلر GNU برای جاوا.
Games Gosling پروژه زبان پروگرام نویسی جاوا را در ۱۹۹۱ june شروع کرد. این زبان در ابتدا Oak، پس Green و در انتها هم جاوا نامیده شد. gosling قصد داشت اتومبیل مجازی یک اتومبیل ی به کار برد که شبیه C و ++C باشد. این شرکت ورژن اول جاوا را تحت عنوان Java1.0 در سال ۱۹۹۵ انتشار ساخت. جستجوگرهای اصلی وب، به پیوستند تا به طور مطمئن java applet را بدون صفحات وب اجرا کنند و به این صورت جاوا خیلی زود زیاد دیده شده محبوب شد. با پیدایش java2، ورژن نو توانست ترکیبهای جدید ی را جهت نوعهای مختلف پلت فرمها ایجاد نماید . به عنوان مثال J2EE، باهدف فرد د برای تشکیلات اقتصادی، ورژن J2ME برای موبایل انتشار شد. در سال ۲۰۰۶ با هدف بازاریابی، این کمپانی ورژن J2 را با نامهای JavaEE ،JavaME JavaSE منتشر کرد. در سال ۱۹۹۷ شرکت سان میکروسیـستم ز،ISO/IEC JTC1 standards body و Ecma
International را به فرمول جاوا تغییر داد. شرکت sun بسياري از فرد دهای جاوایش را بدون هیچ تعرفه ای فراهم آورد. مجموعه sun با فروش مجوز جهت بعضی از کاربر دهای خاصش مثل Java Enterprise System درآمدی را بدست آورد. اولین تمایزی که بین SDK و JRE داد حاوی فقدان کامپایلر جهت JRE سرفایل ها بود. در ۱۳ نوامبر ۲۰۰۶ کمپانی sun نرمافزار جاوا را به صورت رایگان با مجوز عمومی جهت تمام انتشار کرد.
اهداف اولیه ساخت طراحی جاوا:
این زبان بایستی ساده، شیگرا مشهور باشد.
مطمئن و بدون خطا باشد.
وابسته به معماری رایانه نبوده قابل انتقال باشد.
می بایست با کارایی بالا اجرا شود.
باید به صورت پویا نخکشیشده باشد.
زبان برنامـه نویسی c#
در سال ۱۹۹۹، کمپانی سان اجازه مصرف از زبان پروگرام نویسی جاوا را در اختیار ماکروسافت قرار داد تا در سیـستم علت از آن مصرف نماید .جاوا در اصل به هیچ پلت فرم یا سیستم علت ی وابسته نبود، ولی ماکروسافت برخي از مفاد قرار داد را زیر پا گذاشت و قابلیت مستقل از سیستم علت بودن جاوا را از آن برداشت.مجموعه سان پروندهای علیه ماکروسافت درست کرد و ماکروسافت مجبور شد تا زبان شی گرای جدید ی با کامپایل جدید که به ++C شبیه بود را درست نماید . در طول تهیه و تولید دات نت، کلاسهای کتابخانهای با زبان کامپایلر SMC نوشته شدند.در سال ۱۹۹۹ آندرس هلزبرگ گروهی را برای طراحی زبانی جدید تشکیل داد که در آن نامش Cool بود شبیه C بود با خواص شی گرایی. ماکروسافت در نظر داشت اسم این زبان را تا انتها Cool قرار دهد، ولی به مناسب نبودن جهت اهداف تجاری این کار را نکرد. در ارائه معرفی رسمی .NET در PDC در سال ۲۰۰۰ این زبان به C سی شارپ تغییر نام یافت و کتابخانه کلاسها و runtime در ASP.NET به#C منتقل شدند. مدیر و سرپرست طراحان در ماکروسافت آندرس هلزبرگ بود که تجربه قبلی او در طراحی Framework زبانهای پروگرام سازی++Borland , Delphi, Turbo Pascal, Visual C به راحتی در دستورالعملهای سی شارپ قابل رویت است به همان خوب ی در هسته CLR.
سی شارپ سیستم نوع یکپارچهاست که به آن CTS میگویند.این بدان معناست که تمام انواع ،حاوی موارد اصلی مانند Integerها، مشتق شده از System.Object می باشند .به عنوان مثال، هر نوع متد به نام ToString() را به ارث میبرد.بخاطر کارائی،انواع اولیه (و انواع میزان ی) به طور داخلی محیط ی جهت آنها بر روی پشته در نظر گرفته میشود.
زبان پروگرام نویسی visual basic
زبان ویژوال بیسیک در واقع حاصل توسعه ارتقای زبان بیسیک است. بیسیک اولیه حدود سال ۱۹۶۴ کالج دارت موث (Darth Mouth )به وسیله آقایان توماس کورتز ( Thomas Kurtz) جان کمنی (John Kemeny) با هدف گسترش پروگرام نویسی بیش دانش آموزان دانش آموزان و دانشجویان
طراحی و ساخـته شد.از آن ورژن های متعدد مفرق ی از آن مانند (GWBASIC QUICK
BASIC وTURBOBASIC) ارایه گردید هموراه سعی در افزایش توانمندیهای آن به عنوان زبان سطح بالای تهیه و تولید یافته شده است . با ظهور سیـستم علت ویندوز ۹۵ و ۹۸ فقدان یک زبان پروگرام نویسی آسان و قدرتمند برای استفاده در سیـستم علت های گفته شده کاملاً مشهود بود . به همین دلیل مایکروسافت در سال ۱۹۹۱ نسخه اول ویژوال بیسیک را با امکانات زبان پروگرام نویسی قدرتمند پیشرفته برای پروگرام نویسی در ویندوز ارایه کرد. آخرین نسخه تکامل یافته آن برای استفاده در سیـستم علت نو مایکروسافت هم با نام VISUAL BASIC.NET طراحی ارایه شده است.
یکی از با اهمیت زیاد ترین خصوصیات ی زبان پروگرام نویسی ویژوال بیسیک رابط گرافیکی آن است. رابط گرافیکی (GUI) در ویژوال بیسیک یکی از کارآمدترین رابط های گرافیکی در زمینه برنامـه نویسی است که به وسیله آن می توان به راحتی برنامـه های تحت سیستم علت ویندوز را ایجاد کرده حتی قبل از اجرا , شکل ظاهری آن را دید با این که پروگرام را به صورت یک مفسر یعنی به صورت خط به خط اجرا کرده و عکس زیبا العمل برنامـه را تحلیل کرد. اما این موارد گوشه ای از خصوصیات ی زیاد رابط گرافیکی ویژوال بیسیک است.
طراحی سریع برنامـه (RAD) یکی دیگر از خصوصیات ی این زبان است. منظور از طراجی سریع برنامـه یا RAD در ویژوال بیسیک این است که طراحی و تولید برنامـه ها در ویژوال بیسیک به وجود وسائل های مناسب سریع انجام می شود . پس تعرفه های تولید برنامـه به طور قابل تذکر ی كم شدن می یابد.
ویژگی دیگر زبان پروگرام نویسی ویژوال بیسیک ویژگی مدیریت رویداد ها و اتفاقات است ویژوال بیسیک یکی از زبن های پروگرام نویسی رویدادگر است . مزیتی که این گونه زبان ها دارند در این است که برنامـه نویس می تواند از قبل فرامین لازم را برای وقایع اتفاقاتی که احتمال دارد در زمان اجرای پروگرام توسط کاربر رخ دهد سازمان دهی نماید .
وجود محیط IDE نیز یکی از خصوصیات ی مهم این زبان است . محیط IDE به برنامـه نویس اجازه می دهد تا برنامـه های را به سهولت سرعت , طراحی ,تولید ,خطایابی و اجرا نماید . این امکانات به وسیله وسائل های متعددی که به صورت مجتمع در رابط گرافیکی ویژوال بیسیک قرار داده شده است. قابل دسترسی است.
به اضافه موارد ی که گفته شد دسترسی به برنامـه های کاربر دی ویندوز به وسیله توابع (API) یکی دیگر از ویژگی این زبان است. توابع API , توابع داخلی ویندوز هستند که ویژوال بیسیک را قادر می سازد تا با استفاده از فرامین خاصی بتواند به امکانات داخلی موجود در ویندوز دستیابی پیدا نماید برنامـه نویس را هم قادر می سازد تا در صورت نیاز با استفاده از این توابع , پروگرام هایی را با توانایی های مورد نظر ایجاد نماید .
یکی دیگر از جنبه هایی که فرق شگرفی بین ویژوال بیسیک وبقیه ورژن های قبلی بیسیک ایجاد می نماید امکان استفاده از پروگرام نویسی بهروش شی گراست . این ویژگی سبب می شود تا ویژوال بیسیک بتواند توقعات برنامـه نویس در رابطه با تعریف به کارگیری اشیا کلاس های را که سبب آسان تر شدن برنامـه نویسی می گردد,برطرف نماید . در پروگرام نویسی تهیه و تولید یافته ,پروگرام ها با استفاده از رویه ها به بخش های مختلف تقسیم می شوند که به صورت مجزا از هم قرار می گیرند . دربرنامـه نویسی شی گرا با مصرف از اشیا می توان مجموعه ای از دستورالعمل ها و داده ها را در عنصر وامیزانی به نام شی قرار داد در مورد نظر از هر از بخش های شی مربوطه استفاده کرد.
ویژگی دیگر که در شیوه کار با یک زبان برنامـه نویسی مد نظر قرار می کیرد شیوه کشف , تصحیح و برخورد با غلط ات و خطاهایی است که در زمان طراحی یا اجرای برنامـه رخ می دهدویژوال بیسیک همچنین اینکه امکانات زیاد مناسبی در زمینه کشف خطاهای نوشتاری و منطقی پروگرام در اختیار پروگرام نویس می گذارد .به وی امکان می دهد با استفاده از فرامین مناسب ,خطاهای غیر قابل پیش بینی را در زمان اجرا تشخیص داده شیوه ارایه راه حل مناسب را برای روش ی فرد ان در اختیار آنان قرار دهد.
از شروع ارایه اولین نگارش ویژوال بیسیک , نسخه های مفرق ی از این زبان ارایه شده است.
نگارش آموزش ی ویژوال بیسیک که جهت مصارف روش ی ارایه شده است. امکان ایجاد برنامـه های اجرایی از نوع exe و dll را به همراه استفاده از کنترل های زیاد فراهم می آورد.
نگارش پیشرفته این زبان علاوه بـر خصوصیات ی نگارش روش ی ,امکان مصرف از کنترل های مربوط به بانک های اطلاعاتی ,طراحی کنترل های ActiveX هم چنین به کارگیری ویزاردهای مناسب برای تسهیل امر برنامـه نویسی را هم در اختیار برنامـه نویسان قرار می دهد و به عنوان کامل ترین نگارش , نگارش نهایی ارایه شده است که در آن امکان پروگرام نویسی در شبکه های محلی و اینترنت همراه با خصوصیات یبقیه نسخه ها فراهم شده است و توانایی مصرف از زبان SQl و تولید و طراحی پروگرام های فرد دی با اندازه زیاد نیز است .
زبان پروگرام نویسی پایتون
پایتون یک زبان برنامـه نویسی سطح بالا، شیءگرا تفسیری است که بوسیله گیدو ون روسوم (Guido van Rossum) در سال ۱۹۹۰ طراحی شد.این زبان از زبان های پروگرام نویسی تفسیری بوده و به صورت کامل یک زبان شیگرا است که در ویژگیها با زبانهای تفسیری پرل، روبی، اسکیم، اسمالتاک تیسیال مشابهت دارد از مدیریت اتوماتیک حافظه استفاده میکند.
پایتون پروژهای بازمتن گسترش یافته است بوسیله بنیاد نرمافزار پایتون مدیریت میگردد.
پایتون در یک محیط راهنمای ی ایجاد گسترش یافته است . به مفهوم در کریسمس سال ۱۹۹۸ در موسسه ملی نتایج بررسی ها و تحقیقات ریاضی رایانه (CWI) در شهر آمستردام. در آن گیدو یک پژوهشگر در CWI بود در زمان بیکاری خود بر روی پروژه شخصی به مفهوم پایتون کار می کرد . اولین ورژن عمومی از پایتون در ماه فوری ه سال ۱۹۹۱ منتشر شد . برای مدتی نسبتاً زیاد پایتون توسط موسسه ملی تحقیقات ابتکارات (CNRI) واقع در رستون ایالات متحده امریکا گسترش مییافت . تا اینکه در سال ۲۰۰۰ تیم گسترش دهنده پایتون به آزمایش گاه های پایتون منتقل شدند . نام پایتون از برنامـه مورد علاقه سازنده آن یعنی مونتی پایتون که پروگرام کمدی انگلیس بود گرفته شده است.
آذر ۱۲, ۱۳۹۹ 0
مرداد ۲۲, ۱۳۹۹ 0
تیر ۲۳, ۱۳۹۸ 0
تیر ۲۰, ۱۳۹۸ 0