بروز رسانی اسفند ۲۳ام, ۱۳۹۹ ۶:۵۶ بعد از ظهر
جراحی زیبایی واژن در زنان
doctorkhalili}
بیماری شایع در زنان التهاب مثانه است که این بیماری سبب سوزش و تکرار ادرار شدید است ، علائم ادرار جهت فرد زیاد آزاد دهنده است وسبب ناراحتی خیلی ی در شخص می شود.
التهاب مثانه یکی از بیماری های است که ممکن است سالیان گریبان گیر زنان شود موارد ی را در زندگی روزمره آنها به وجود بیاورد .
نام علمی این بیماری التهاب بافت بینا بینی مثانه است .
سندرم مثانه دردناک چیست ؟
به حالتی که در آن ناراحتی یا حس درد در بخش لگن و مثانه عود می نماید را سندرم مثانه دردناک می گویند .سالها ممکن است بانوان با این بیماری درگیر باشند .
برخي دیگر از علائم بیماری سندرم مثانه :
سوزش حین ادرار
دوباره تکرار ادرار
درد در زمان پر بودن مثانه
درد در زمان خالی بودن مثانه
سندرم مثانه به دلیل شدت داشتن علائم متغیر یک محسوب نمی شود بلکه ترکیبی از چندین مریضی است .
یکی از عوارضی که التهاب مثانه بر بدن دارد در بخش جدار مثانه است زیرا سبب می شود که این بخش سفتی را از دست دهد و دیگر ویژگی ارتجاعی سفتی نداشته باشد به گونه ای که جدارمثانه غیر قابل ارتجاع سفت و مانند چرم کلفت می شود .
جهت این بیماری می توان با میکروسکوپ در مخاط مثانه نواحی که دچار خونریزی شده اند را رویت کرد ، این مریضی تنها مختص بانوان نیست بلکه در آقایان هم دیده می شود اما میزان شایع بودن آن در بانوان بیشتر از آقایان است .
سه نفر از هر ۱۰۰ نفر خانم به سندرم مثانه مبتلا می شوند ، این بیماری خیلی شبیه عفو نت ادراری است .
علت التهاب مثانه چیست ؟
جهت ایجاد شدن این بیماری علت معین ی به اثبات نرسیده است ، اما این بیماری علائمی شبیه به عفو نت ادراری دارد نمی توان این را با آنتی بیوتیک ویرایش نمود زیرا آنتی بیوتیک تاثیری بر این ندارد .
تحقیقات متعددی جهت اصلاح این بیماری انجام شده است، بر اثر تحقیقات صورت گرفته به این نتیجه رسیده اند که التهاب عفو نت در بدن خیلی مهم ترین علت ایجاد بیماری التهاب مثانه است .
مریضی های شبیه دردهای عضلانی و سندرم روده سبب تحریک این بیماری می باشند پزشکان معتقدا که زمینه ارثی یکی دیگر از علت های ایجاد بیماری است .
چگونگی تشخیص التهاب مثانه :
تست تشخیصی قطعی برای سندرم مثانه ارائه نشده است اما با انجام برخي از اقدامات می توان تامیزانی این مریضی را تشخیص داد شایع ترین راه تشخیص مریضی و علائم آن درد لگنی آندومتریوز است (وجود غیر طبیعی مخاط در داخل لگن)
یکی از موارد ی تشخیص سندرم مثانه دوباره تکرار ادراری که با درد شدید در ناحیه مثانه همراه باشد،می توان اشاره کرد که در این زمینه شخص حس آنی ت در دفع ادرار می نماید .
موارد دیگر جهت تشخیص ادرار:
انجام آزمایش ادرار
کشت ادرار
سیستوسکوپی
برداشتن نمونه از جدار مثانه
وسیع کردن ناحیه جدارمثانه زیر بیهوشی
ویرایش التهاب مثانه :
بازبینی اختصاصی جهت بیماری التهاب مثانه وجود ندارد به شکل قطع نمی توان بیان کرد برای همه اشویِژگزینشه یکروش اصلاح ی خاصی وجود دارد .
تغییر در سبک رژیم غذایی انجام بعضی از ویرایش ها ویِژگزینشه در اصلاح ی بیماری تا میزانی تاثیر گذار است .
یکی از بارزترین معایب این مریضی عود پیدا کردن بعد از چند روز یا چند سال بعد از ویرایش است .
در اکثر مواقع جهت بازبینی این بیماری چندروش را با یکدیگر ترکیب می کنند که زیاد اثر گذار است ، ترکیب نمودن چندروش سبب اصلاح زیاد مدت خواهد شد .
روش های رایج ویرایش التهاب مثانه :
متسع کردن مثانه :
استفاه از اینراهنمای با بیهوشی همراه است متسع کردن مثانه سبب منتقل شدن سیگنالهای درد افزایش دادن اندازه مثانه ، ویرایش دردهای مثانه … می شود .
بعد از ۴۸ ساعت بازبینی علائم بدتر می شود اما با گذشت زمان و در مدت وقت ۴ هفته علائم ویرایش ی ایجاد می شود .
وارد کردن داروهای ویژه به مثانه :
با استفاده از دارو معین ی می توان مثانه را پر کرد داروئی مصرف شده را می توان به مدت ۱۵دقیقه داخل مثانه نگه داشت بعد از گذشت مدت زمانی می توان مثانه را خالی نمود .
بوسیله سوندی که داخل مثانه قرار داده شده است دارو را به مثانه وارد می کنند ، اکثرا ٌ ویرایش تا ۶ هفته به شکل هر هفته انجام می شود .
اکثرا اینراهنمای بازبینی ی تاثیر گذار است ، اما در برخي از موارد دوره ویرایش نیاز است که دوباره تکرار شود توجه به این نکته الزامی است که بیمار حداقل تا مدت وقت ۶ ماه دارو مصرف نماید بعد از گذشت مدت زمان ۶ ماه ویرایش ی حاصل نیافت مصرف دارو قطع گردد .
پرسشها متداول التهاب مثانه و عفو نت های ادرار :
چه زمانی می توان گفت شخص به عفو نت ادراری مبتلا شده است ؟
ورود باکتری ها به ناحیه مثانه سبب عفو نت ادرار می شود باکتری های که سبب ظهور این بیماری می شوند، بخش جداره مجرای مثانه و ادراری را مورد هدف قرار می دهند ، این عفو نت باعث التهاب قرمزی دستگاه ادراری می شود ، تکرار در ادرار نیز یکی دیگر از علائم این مریضی است .
اما نیاز است بیمار به پزشک مراجعه نماید تا با انجام آزمایش تست های لازم به شکل قطعی بتواند بیان نماید فرد به این بیماری مبتلا شده است یا خیر
جمع شدن باکتری ها در بخش مثانه است ؟
در اکثر مواقع دستگاه ادراری تحتانی بیشترین عفو نت را حاوی می شوند ، در عفو نت دستگاه ادراری بخش پیشابراه و مثانه درگیر می شود اما بخش کلیه ها و در موارد حادتر ناحیه فوقانی دستگاه ادراری تحت شعاع مریضی قرار می گیرد
چه اشخاصی بیشتر در معرض قرار گرفتن عفو نت ادراری هستند ؟
عوامل مختلف ی در مبتلا شدن اشویِژگزینشه به این مریضی دخیل هستند مثل سن ، جنس و…
اکثرا زنان بیشتر از آقایان در معرض قرار گرفتن عفو نت ادراری هستند رعایت بهداشت تاثیر به سزایی در پیشگیری از این بیماری دارد .
اصلاح کدام عفو نت (موارد حاد یا مزمن) آسان تر است ؟
اکثرا اصلاح عفو نت های ادراری را به شکل دارویی می توان انجام داد ولی در موارد حاد نیاز به مصرف آنتی بیوتیک زیاد مدت است .
به شکل قطع نمی توان بیان کرد بازبینی کدامیک آسان تر است اما در عفو نت حاد مدت زمان اصلاح زیاد تر است .
وجود داشتن خون در ادرار علت عفو نت ادراری است ؟
وجود خون در ادرار یکی از علایم مخاط دستگاه ادراری است که نشان دهنده خونریزی این دستگاه است ، این امر سبب آسیب به جداره عروق می شود .
چنانچه خونریزی پررنگ باشد نشان دهنده خونریزی بخش فوقانی است ، علت ظهور این خونریزی سنگ کلیه است .
بیمار بایستی برای مطمن شدن از عفو نت ادراری قطعا نزد پزشک برود زیرا خونریزی فقط به شکل دیداری تنها قابل رویت نیست .
فروردین ۳۱, ۱۳۹۵ 0
اسفند ۲۵, ۱۳۹۴ 0
آذر ۱۲, ۱۳۹۹ 0
مرداد ۲۲, ۱۳۹۹ 0
تیر ۲۳, ۱۳۹۸ 0
تیر ۲۰, ۱۳۹۸ 0